Een koopwoning zoeken

Een koopwoning heeft ten opzichte van een huurwoning natuurlijk voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Ook willen we je bewust maken van je woonwensen door je op bepaalde punten te wijzen.

De voordelen van een koopwoning op een rijtje:

Tips bij het zoeken van een koopwoning:

Je hebt twee mogelijkheden bij het zoeken naar een koopwoning. Je kunt een makelaar inschakelen of je gaat zelf op zoek. Een makelaar heeft bouwkundige en technische kennis en is volledig op de hoogte van de huizenmarkt in jouw omgeving. Daarnaast kan de makelaar kan allerlei dingen voor je uitzoeken, zoals bodemverontreiniging, bestemmingsplannen en hij kan voor je onderhandelen.

Het inschakelen van een makelaar brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Als je die wilt besparen, kun je ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een geschikte koopwoning. Check www.zondermakelaar.nl voor meer informatie.

Zelf kun je:

 

Vergeet niet om jezelf een aantal vragen te stellen wanneer je op zoek gaat naar een koopwoning.

Omgeving
Hoe moet de buurt eruit zien?
In welke regio wil ik wonen?
Hoe zit het met scholen en kinderopvang in de buurt?

Woonwensen
Hoeveel slaapkamers heb ik nodig? Wanneer je co-ouder of hoofdouder bent, heb je natuurlijk meer slaapkamers nodig. Als je kinderen eens in de twee weken bij je logeren, is één logeerkamer misschien al voldoende.
Heb ik een garage nodig?
Wil ik een tuin, balkon of dakterras?
Wil ik een appartement of een eengezinswoning?
Nieuwbouw of bestaande woning?
 
Budget
Wat kan ik betalen aan netto maandlasten?
Hoeveel wil ik maximaal aan woonlasten uitgeven?
Ontvang of betaal ik alimentatie?

Nieuwbouw of een bestaande woning
Bij een koopwoning kun je kiezen tussen een nieuwbouwhuis of een bestaande woning. Om je bij die keuze te helpen, zet SEP de voor- en nadelen van beide voor je op een rij.

Voordelen Nieuwbouwhuis:

Nadelen Nieuwbouwhuis:

Voordelen Bestaande Woning:

 

Nadelen Bestaande Woning:

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.