Scheiden en Wonen

Blijf jij in het huis? Of blijft de ander? Wordt het huis verkocht? Wat moet je regelen? Wat zijn de mogelijkheden en wat moet er gebeuren. Daar willen we je graag antwoord op geven.

De scenarioís

Wil je in het huis blijven? Of verhuizen jij en je ex-partner allebei?

Huurhuis

Jij en je ex-partner overleggen samen wie er in het huurhuis blijft wonen. Het maakt daarbij niet uit wie de hoofdhuurder is en wie de medehuurder.

Koophuis

Hoe jij en je ex-partner de koopwoning regelen, is afhankelijk van je huwelijkscontract.

Conflict om de koopwoning

Het kan gebeuren dat jullie allebei in de koopwoning willen blijven wonen. Er ontstaat dan een patstelling als jullie allebei het huis kunnen financieren.

Een nieuwe woning zoeken

Als je na de scheiding niet meer in je oude huis blijft wonen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe woning.

Een huurwoning zoeken

Als je met spoed een woning zoekt, kan het aantrekkelijker zijn om voor een huurwoning te kiezen.

Een koopwoning zoeken

Een koopwoning heeft ten opzichte van een huurwoning natuurlijk voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder. Ook willen we je bewust maken van je woonwensen door je op bepaalde punten te wijzen.

Verhuistip

Wanneer je eenmaal hebt besloten om te gaan verhuizen, zul je veel moeten regelen.

Tips bij de verkoop van het huis

Bij een scheiding is er vaak meer haast bij de verkoop van een woning. Je wilt zo snel mogelijk af van de financiŽle rompslomp en een nieuwe start maken in een ander huis.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.