Werktip: werk aan je personeelsdossier

Investeeer in je carrière bij je huidige werkgever. Werk aan je personeelsdossier, want een positief personeelsdossier komt van pas als je door een lastige periode gaat, bijvoorbeeld als je in scheiding ligt.

Iedere werkgever houdt een personeelsdossier bij van hun medewerkers. Meestal wordt deze geadministreerd door Personeelszaken of Human Resources. Je hebt overigens altijd recht op inzage in je personeelsdossier. In je personeelsdossier staan de volgende gegevens:

Wees je ervan bewust dat jij invloed hebt op de opbouw van je personeelsdossier. Dat komt omdat jij documenten mag toevoegen aan het dossier. Zo kun je je personeelsdossier bijvoorbeeld aanvullen met e-mailtjes, brieven of memo’s waarin je gecomplimenteerd of bedankt wordt voor een succesvol afgeronde opdracht. Of waarin je een pluim krijgt voor je inzet in het algemeen. Lever ze in bij Personeelszaken of Human Resources. Zij verwerken dan alles voor je in je dossier.

Met het vastleggen van je officieuze complimenten in je personeelsdossier, leg je jezelf tegelijkertijd vast als een loyale, hardwerkende werknemer. Bereid je dossier in ieder geval tijdig voor. Het liefst voordat je je manager vertelt over je scheiding. Jouw fraaie dossier kan van pas komen, mocht je manager onverwacht moeilijk doen bij bepaalde verzoeken. Je kunt je personeelsdossier bijvoorbeeld inzetten om parttime te gaan werken of bij het opnemen van (extra) vrije dagen. Met zo’n mooie staat van dienst kan je manager je weinig weigeren.

 

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.