Werken van 9 tot 3

Veel moeders worstelen met het vinden van de balans tussen werk en de opvoeding van hun kinderen. Zij zijn gebaat bij flexibele werktijden, die zoveel mogelijk overeenkomen met de schooltijden van de kinderen.

Voor alleenstaande ouders is de landelijke vacaturebank opgericht: www.9tot3.nl.

Vaste werktijden van 9.00 tot 17.00 uur zeggen niets over de kwaliteit of hoeveelheid werk die een werknemer verzet. Onderzoek wijst uit dat de prestaties van werknemers hoger liggen naarmate de werkgever hen meer vrijheid en flexibiliteit gunt. Eerdere onderzoeken hebben bewezen dat parttimers gemiddeld productiever en gemotiveerder zijn dan fulltimers. Hoe meer eigen verantwoordelijkheid en vrijheid werknemers krijgen in hun werk, hoe meer verantwoordelijkheid zij zullen nemen. Dat is goed voor het bedrijf én voor de werknemer!

Van 9 tot 3
Sinds 2006 voert Vivienne Westerhoud een actieve lobby in Den Haag, bij vakbonden en werkgeversorganisaties om werktijden flexibeler te maken. Zij startte in 2004 met de website/online magazine www.mamas.nl voor moeders die werk en kinderen willen combineren. In 2006 volgde de vacaturewebsite www.9tot3.nl waar bedrijven vacatures plaatsen voor vaste en tijdelijke functies binnen schooltijden, de zogenaamde ‘schooltijdbanen’.

Wetsvoorstel schooltijdbanen
Dankzij haar lobby heeft Vivienne Westerhoud het voor elkaar gekregen dat de Raad voor Werk en Inkomen de regering heeft geadviseerd om meer flexibliteit in werktijden mogelijk te maken. De coalitiepartners PvdA, CU en CDA  reageren nu met een voorstel tot wetswijziging om ‘schooltijdbanen’ als wettelijk recht vast te leggen voor mensen die werk met kinderen combineren.

Vind je baan
Ben jij hoger opgeleid en op zoek naar werk? Wil je graag zelf – in overleg met de werkgever – je werktijden kunnen bepalen? Neem dan eens een kijkje op www.9to3.nl. Daar staan alleen banen die in tijd en plaats flexibel kunnen worden ingevuld. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Een initiatief van www.mamas.nl
De vacaturebank www.9tot3.nl is een initiatief van mama.nl, eveneens opgericht door Vivienne Westerhoud. De website www.mamas.nl is een platform & community voor moeders. Mama's informeert en inspireert hoger opgeleide vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Vrouwen die werk & gezin combineren en daarin balans zoeken. Moeders die maatschappelijk betrokken zijn en voor wie zingeving, verdieping en een pure, duurzame manier van leven belangrijk is. Mama's voegt een dimensie toe aan thema's als werk & zorg, opvoeden, gezondheid, reizen & natuurbeleving, kunst & cultuur.

Haar eigen Zaak!
Ben je eigen ondernemer of wil je dat worden? Ga dan eens kijken op www.haareigenzaak.nl. Dat is een commercieel netwerk voor vrouwelijke ondernemers, opgericht door Vivienne Westerhoud. Via de website kunnen de leden in contact komen met potentiële opdrachtgevers. Bovendien ondersteunt Haar eigen Zaak! de leden met services op het gebied van marketing, acquisitie, PR en opleiding.

Succesvol thuiswerken
Als je vanuit huis je geld verdient, ben je een wahm: working at home mom. Of je nu full-time werkt of minder dan 12 uur per week. Of je nu in loondienst werkt of zelfstandig bent. Voor jou is er dan www.wahm.nl! De site is bedoeld als ontmoetingspunt en inspiratiebron voor de (toekomstige) thuiswerkmama. Je vindt er allerlei artikelen, tips, verhalen en inspirerende teksten. Bovendien ondersteunt www.wahm.nl je bij het vinden van geschikt thuiswerk als je nog geen wahm bent.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.