Voor jezelf beginnen

Heb je er wel eens aan gedacht om iets voor jezelf te beginnen? De vrijheid, eigen baas zijn, je eigen werktijden kunnen indelen en zelf de vruchten plukken van je inspanningen? Een eigen bedrijf starten is zo gek nog niet.

Werken als zelfstandige heeft uiteenlopende voor- en nadelen. Weeg deze zorgvuldig af, want een eigen onderneming starten heeft ingrijpende gevolgen.


De belangrijkste redenen om  als zelfstandige aan de slag te gaan:


Waarom niet voor jezelf beginnen?
Natuurlijk zijn er ook redenen om de stap van loondienst naar zelfstandige niet te zetten. Als zelfstandige moet je alles zelf regelen. Denk aan de ziektewet, pensioen, arbeidsongeschiktheid en andere verzekeringen. Bovendien betekent ondernemerschap ook een heleboel onzekerheid. Je kunt jezelf afvragen of je met die extra onzekerheid kunt leven.

De belangrijkste redenen op een rijtje:

TIPS bij het zelfstandig ondernemerschap:
De opstartperiode overleven is één van de uitdagingen van het zelfstandig ondernemerschap. Je kunt beter voor wat financiële armslag zorgen. Hieronder enkele tips:

Meer tips lees je hier.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.