Thuiswerken bij je werkgever

Op je werk kun je met je werkgever misschien afspreken om één of twee dagen per week thuis te werken. Thuiswerken heeft als voornaamste voordeel dat je tot een goede verdeling komt tussen je werk en de zorg voor je kinderen.

Werkgevers staan over het algemeen positief tegenover thuiswerken. Het enige waar zij zich zorgen om maken, is dat thuiswerken minder productief is. Daarom is het belangrijk dat je met je werkgever van tevoren goede afspraken maakt. Blijf bovendien in contact met je collega’s en manager. Bel of e-mail ze regelmatig als je thuiswerkt.  

We hebben hieronder de voor- en nadelen van thuiswerken voor je op een rijtje gezet. Zo kun je voor jezelf afwegen of thuiswerken voor jou een uitkomst is.

 

Voordelen van thuiswerken:

Nadelen van thuiswerken:

- Je bent geen tijd kwijt aan het op en neer reizen

- Je hebt minder contact met je collega’s

- Je kunt meer uren werken nu je de verdeling van het werk zelf in de hand hebt

- Je manager heeft minder zicht op je prestaties

- Het is makkelijker om de aandacht tussen je kinderen en je werk te verdelen

- Je kunt eerder afgeleid worden door de beslommeringen thuis

 

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.