Opnieuw aan de slag

Het kan best zijn dat je na je scheiding weer aan de slag wilt. Misschien heb je het geld nodig of vind je het prettig om financieel onafhankelijk te zijn.

Welke reden je ook hebt, als je er een tijdje tussenuit bent geweest, weet je misschien niet waar je moet beginnen.

Een aantal tips om je op weg te helpen:


CV tips

Je CV is je persoonlijke visitekaartje. Het is vaak het eerste waar je toekomstige werkgever naar zal kijken. Tegelijkertijd is het een soort overzicht van je arbeidshistorie. In principe bestaat er niet één ideale opmaak van je CV, maar bepaalde onderdelen keren wel steeds terug. Houd er rekening mee dat je de volgende gegevens vermeldt in je CV:

- PERSONALIA
Deze bestaat uit de volgende onderdelen:
• naam 
• adres 
• woonplaats 
• telefoonnummer (privé en mobiel)
• e-mailadres
• nationaliteit
• geboortejaar 
• geslacht 
• rijbewijs

- OPLEIDINGEN
Je vermeldt je opleidingen vanaf de middelbare school.
 
- CURSUSSEN
Je kunt bijvoorbeeld je cursus blind typen of een cursus Spaans vermelden.

- WERKERVARING
Naast een vermelding van de organisaties en functies kun je ook een korte omschrijving geven van je werkzaamheden.

- ANDERE (RELEVANTE) ACTIVITEITEN
Denk hierbij aan vrijwilligerswerk, commissiewerkzaamheden e.d. 


Indeling volgens chronologie
De meest gebruikelijke manier om een CV in te delen is op chronologische volgorde. Je toekomstige werkgever kan dan snel zien wat je vanaf je middelbare school allemaal hebt gedaan en of daar groei en ontwikkeling in zit.

Waarom kiezen voor een chronologische indeling?

Indeling volgens bekwaamheden
Je kunt je CV ordenen naar je talenten of vaardigheden. Zo kun je je CV afstemmen op de functie waarnaar je solliciteert. Je laat hiermee direct zien waar je competenties en talenten liggen.


Waarom kiezen voor een indeling volgens bekwaamheden?

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.