Hoeveel kinderalimentatie?

De hoogte van de kinderalimentatie is voor iedere situatie anders. Bij het vaststellen van de kinderalimentatie wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met jouw inkomen, het inkomen van de andere ouder, het aantal kinderen en ook de leeftijd van de kinderen.

Het uitgangspunt voor rechters om de hoogte vast te stellen is de zogenaamde trema-norm. Deze wordt jaarlijks opnieuw geindexeerd.  

Wil je weten hoeveel kinderalimentatie je ongeveer moet betalen of ontvangen? Klik dan op deze link voor een grove berekening.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.