Goedkope vakanties en uitjes

Veel mensen hebben in mei hun vakantiegeld ontvangen. Maar als je gaat scheiden is een vakantie misschien het laatste waar je aan wilt denken. Vooral nu je een toekomst voor jezelf ziet als alleenstaande ouder. Je gedachten bij een vakantie kunnen variëren van ‘te duur’ tot ‘overbodig’. En voor je het weet, schrap je een vakantie van je lijstje.

SEPs advies aan jou: ga op vakantie. Jij en je kind(eren) kunnen na alle scheidingsperikelen wel een leuke tijd gebruiken. SEP laat zien hoe je toch op vakantie kunt, zelfs als je weinig geld hebt.

Vakantie is belangrijk

Tijdens mediation sessies worden mensen vaak geadviseerd om te bezuinigen op hun uitgaven zodat financiële tegenvallers opgevangen kunnen worden. Het eerste dat opkomt bij mensen is dat ze willen bezuinigen op hun vakantie. Maar vakantie is juist hetgeen waar je niet op moet bezuinigen. Een scheiding en de nasleep daarvan zijn stressvol en vermoeiend. Je hebt een break nodig en je kind(eren) ook. 

Wanneer je kinderen vooral bij de andere ouder is, zul je optimaal gebruik moeten maken van de weinige tijd die jullie samen hebben. Dit hoeft niet te betekenen dat je elke dag volplant met activiteiten, maar het kan helpen om samen naar een leuke plek te gaan voor een paar dagen.  Op deze manier bouw je met elkaar aan mooie herinneringen die jullie relatie zal versterken.

Als de kinderen volgens de omgangsregeling het vaakst bij jou zijn, hebben ze ook behoefte aan herinneringen van tijden met pret en plezier. Ze hebben quality time met jou nodig waarin jullie samen een leuke tijd hebben. Voor hen is het fijn om ook de vrolijke en onbezorgde kant van jou mee te maken.

Klik hier voor voorbeelden van gratis uitjes

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.