Wel scheiden

De beslissing is gevallen: ik wil scheiden.

De problemen in je relatie kunnen zo groot zijn dat je geen andere oplossing meer ziet dan scheiden. Vooral als je vindt dat niet alleen jij, maar ook je kinderen lijden onder de relatieproblemen tussen jou en je partner. Als je geen oplossing meer ziet om de relatie te redden, kun je beslissen om te gaan scheiden.

Na je beslissing komt er een heleboel op je af. Praktisch gezien moet je veel regelen en ook emotioneel moet je het nodige verwerken. De gevolgen van een scheiding kunnen erg ingrijpen in je leven.

Hoe moet je de zaken juridisch en financieel regelen? En hoe zit het met je woonsituatie? Als je kinderen hebt, moet je daar ook beslissingen over nemen. Blijven ze bij jou of gaan ze bij je ex-partner wonen? Daarnaast heb je andere zaken die bij een scheiding meespelen. Je leven gaat er heel anders uitzien, zowel in praktisch, financieel en emotioneel opzicht. Bovendien hebben je kinderen jou extra nodig.

Toch kan de beslissing ook opluchting geven. De kogel is eindelijk door de kerk en nu kunnen jullie allebei je eigen weg gaan, hoe moeilijk dat in het begin ook zal zijn. Je toekomst is nog onzeker, maar meestal blijkt na verloop van tijd dat je je draai gaat vinden en ook zult genieten van je nieuwe leven en je vrijheid.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.