Overspel of vreemdgaan opbiechten?

Je bent vreemdgegaan en je voelt je schuldig. Overweeg je om alles op te biechten? Houd dan rekening met het onderstaand advies van SEP voordat je dit doet. Het opbiechten is een grote stap die je relatie kapot kan maken en kan leiden tot een scheiding. De vraag die je jezelf stelt, is of je dit risico wilt lopen.

Psychiater en relatie-expert Frank Pittman onderscheidt vier soorten ontrouw. Bij welke type kun je jouw slippertje scharen? Begrip voor de reden van je ontrouw kan jou helpen te bepalen of je je affaire of slippertje beter wel of niet kunt opbiechten.

1. Toevallige ontrouw gebeurt vaak wanneer je dronken bent of wanneer je het eigenlijk niet wilde.

2. Een romantische affaire is wanneer je iemand fantastisch ontmoet op het moment dat je een grote crisis doormaakt.

3. Er bestaat ook ontrouw in een gezapig, maar comfortabel huwelijk waarin beide partners niet helemaal gelukkig of ongelukkig zijn en op zoek zijn naar meer spanning.

4. Ook beginnen mannen een affaire die hun mannelijkheid willen bewijzen. Sommige vrouwen maken slippertjes doordat ze hun 'marktwaarde' willen testen.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.