Nog geen beslissing nemen

Het lijkt tegenstrijdig, maar geen beslissing nemen is ook een keuze. Het uitstellen van een keuze kan zelfs een weloverwogen beslissing zijn. Door een overvloed aan emoties weet je vaak niet precies wat de juiste beslissing is.

NOG GEEN BESLISSING NEMEN

Als je nog niet zeker weet of uit elkaar gaan voor jou en je partner de oplossing is, kun je aan je relatie proberen te werken. Hierbij kun je professionals zoals relatietherapeuten of counselors inschakelen. Een andere oplossing is om tijdelijk uit elkaar te gaan.


Wat houdt relatietherapie in
Een relatietherapeut of een counselor legt bloot waar het fout gaat in de relatie tussen jou en je partner. In een therapiesessie lossen jullie vervolgens de problemen op onder zijn of haar begeleiding. Een relatietherapeut stelt zich overigens onpartijdig op.

In de praktijk zal een relatietherapeut jullie vaardigheden aanleren voor het aanpakken van jullie problemen. Zo probeert hij of zij jullie te leren hoe jullie met elkaar moeten communiceren en hoe jullie samen problemen oplossen. Als de therapie succesvol is, zijn jullie aan het einde van de rit:

Een andere uitkomst van therapie kan zijn dat jij en je partner erachter komen dat jullie de problemen niet kunnen oplossen. Jullie kunnen dan beslissen om toch uit elkaar te gaan.

Waar moet een relatietherapeut aan voldoen
Het belangrijkste is dat jij en je partner de relatietherapeut of counselor vertrouwen. Jullie moeten er bovendien van overtuigd zijn dat jullie therapeut onpartijdig is. Misschien hebben je vrienden of kennissen ervaring met een relatietherapeut en kunnen zij iemand adviseren.

 TIP

Als je in relatietherapie wilt, is het belangrijk dat jullie daar allebei voor open staan. Als één van beiden er eigenlijk geen heil in ziet, heeft de therapie weinig zin. Ook is het belangrijk dat jullie allebei een goed gevoel bij de therapeut hebben. Maak daarom eerst een afspraak voor een kennismaking en besluit daarna of je met de therapeut in zee gaat.Tijdelijk uit elkaar
Naast relatietherapie, kun je ook tijdelijk uit elkaar te gaan. Zo kun je misschien tot rust komen en ervaren of dit in de praktijk een oplossing voor jou blijkt te zijn. Het beste is dan om daarnaast therapie te volgen.

Wees in deze periode voorzichtig met het aangaan van een nieuwe relatie. Vaak ben je in de war en dan kan de aandacht van een ander erg prettig zijn. Denk er bij na dat het aangaan van een nieuwe relatie uiteindelijk niet bijdraagt aan een oplossing.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.