Hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden

Na lang wikken en wegen, weet je het zeker. Het gaat niet langer meer en je wilt scheiden. Hoe vertel je het aan je partner? Wat is de beste manier om zoín pijnlijke boodschap over te brengen?

Realiseer je dat hiervoor geen toverformule bestaat. Iedereen verwerkt de boodschap op zijn eigen manier. Waar de een het nieuws stilzwijgend aanhoort, zal de ander in woede uitbarsten. De reactie van je partner heb je niet in de hand.

Je kunt wel rekening houden met bepaalde omstandigheden en de pijn bij de ander (en bij jezelf) verzachten door  je gedegen voor te bereiden op HET gesprek. SEP heeft een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onthoud dat je boodschap als een verassing kan komen voor je partner. Jij hebt er al langer over kunnen nadenken, maar hij of zij kan zich overvallen voelen. Zijn of haar reactie is spontaan en kan enorm emotioneel zijn. Hierdoor kan het gebeuren dat je partner allerlei vervelende dingen gaat roepen. Blijf rustig en laat je niet verleiden tot een emotionele scheldpartij. Veel sterkte.

 

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.