Een huwelijks-S.O.S

Mistige onderlinge communicatie kan ontevredenheid in een relatie extra benevelen. Geen wonder dat veel mensen een scheidingsverzoek niet zien aankomen. Wat zijn de 7 voortekenen van een huwelijk dat op ramkoers ligt?

1. Een vreemde in huis

Brengen jij en je partner veel tijd samen door in hetzelfde huis zonder ooit een goed en diepgaand gesprek te hebben? Leven in stilte met elkaar is symptoom nummer één bij serieuze huwelijksproblemen.

2. Beweeg jij je onder een vergrootglas?

Voelt het alsof elke beweging van jou wordt bekeken en bekritiseerd door jouw partner? Kun je het in zijn of haar ogen nooit goed doen? Pas dan op. Misschien haalt jouw partner kleine, onbelangrijke irritaties aan om grote relatie-issues aan te stippen.

3. Via via

Zijn gemeenschappelijke vrienden jouw hoofdbron van informatie van jouw partner? Als jij altijd de laatste bent die iets te horen krijgt, loopt jullie communicatie duidelijk spaak.

4. Vreemd luchtje

In de loop der tijd raakt iedereen op zijn gemak bij zijn of haar partner. Het is pas goed mis als je partner een onaantrekkelijke metamorfose ondergaat en zijn persoonlijke hygiëne het ineens laat afweten. 


5. Teleshop en Baywatch herhalingen

Als de televisie in jullie huishouden permanent aanstaat, kan dit een voorbode zijn van mogelijke relatieproblemen. Veel mensen zoeken afleiding in televisie, boeken en sport om niet om te hoeven gaan met een getroebleerd huwelijk.  

6. Drama

Voelt het alsof je in Carré staat en acht keer per week hetzelfde optreden geeft? Wanneer jullie ruzies steeds om dezelfde problemen draaien, is jullie huwelijksbootje wellicht in brak water beland. Schakel een mediator in om jullie door de gesprekken heen te loodsen.

7. Vis op het droge

Is er geen intimiteit meer? Een relatie zonder knuffels, zoenen of seks is als een vis op het droge. Een gebrek aan fysiek contact is één van de meest herkenbare symptomen van een relatie in crisis. 

Als je je herkent in de bovenstaande symptomen, houd dan de volgende punten in je achterhoofd.
  
Huwelijksproblemen verdwijnen niet uit zichzelf. Neem dus een actieve houding aan.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.