Een Amerikaanse scheidingssite speciaal voor mannen

Tips voor vuile trucjes bij je scheiding? Dat kun je allemaal nalezen op Great Divorce Advice. Zij claimen de winnende scheidingsstrategie voor mannen te kennen.

Op de site worden mannen behoed voor valkuilen bij een (nare) scheiding. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op de financiële aspecten van een scheiding. Want, zo stelt de site, een huwelijk is eigenlijk een hoofdzakelijk financieel contract en geen juridisch contract zoals veel mannen denken. Een scheiding moet je daarom als een zakelijke overeenkomst benaderen.

Hoe voorkom je dat je ex je financieel uitkleedt?

De mannen achter de site waarschuwen je voor naïviteit en ongefundeerd vertrouwen in de zogenaamde scheidingsexperts. Je kunt je aanstaande ex niet vertrouwen, je kunt je eigen advocaat niet vertrouwen en natuurlijk kun je de advocaat van de tegenpartij niet vertrouwen.

Vertrouw alleen jezelf

Waarom je ex niet te vertrouwen is, spreekt voor zich. Ze wil het beste uit een scheiding halen, ten koste van jou. In de ergste gevallen worden mannen zelfs door hun ex beticht van kindermisbruik. Voor advocaten en mediators geldt eigenlijk hetzelfde principe. Ze verdienen een hoop geld aan je. Hoe langer een echtscheiding duurt, hoe meer ze aan je kunnen verdienen. Er bestaat simpelweg geen prikkel voor ze om een scheiding snel af te handelen, maar wel één om de boel te traineren. Echtscheidingsadvocaten zijn vooral experts in het scheiden van jou en je geld, zo stelt de site.

De oplossing is om een vooropgezet plan te hebben voor je scheiding. Dat betekent dat je als man controle over het gehele scheidingsproces moet behouden. Gelukkig houdt dit niet in dat je een juridisch expert hoeft te worden of dat je alles zelf moet doen. Nee, het gaat erom dat je een winnende strategie volgt. En onthoud, jìj bent de baas. Je advocaat niet en je ex niet. Hieronder enkele, praktische tips voor mannen in scheiding van Great Divorce Advice:

Je kunt de bovenstaande tips opvolgen, maar of dat nou bevorderlijk is voor je relatie met je ex en kind(eren) is nog maar de vraag…

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.