Scheiden en Gevolgen

Als je beslissing om te scheiden is gevallen, breekt er een onzekere tijd aan. Vooral dan is het belangrijk om je zaken op orde te brengen. Maar, waar begin je? Wie moet je bellen? Welke instanties moeten ingelicht worden? Op deze en andere vragen willen wij je hier antwoord geven.

Een Amerikaanse scheidingssite speciaal voor mannen

Tips voor vuile trucjes bij je scheiding? Dat kun je allemaal nalezen op Great Divorce Advice. Zij claimen de winnende scheidingsstrategie voor mannen te kennen.

Wel of niet scheiden

Of je wel of niet een einde aan je huwelijk maakt, is een persoonlijke keuze. Sommigen vinden bepaalde redenen zwaarder wegen dan andere als ze voor zoín beslissing staan. Het gaat er uiteindelijk om wat jij / jullie samen besluiten.

Niet scheiden

Ondanks jullie relatieproblemen wil je je huwelijk niet opgeven.

Nog geen beslissing nemen

Het lijkt tegenstrijdig, maar geen beslissing nemen is ook een keuze. Het uitstellen van een keuze kan zelfs een weloverwogen beslissing zijn. Door een overvloed aan emoties weet je vaak niet precies wat de juiste beslissing is.

Wel scheiden

De beslissing is gevallen: ik wil scheiden.

Gaat je partner vreemd?

De cijfers liegen er niet om. Onderzoek van het CBS wijst uit dat 38% van de mannen en 37% van de vrouwen ďeen ander in het spelĒ opgeven als reden voor een scheiding. Twee op de vijf huwelijken stranden door het verbreken van de huwelijkstrouw.

Overspel of vreemdgaan opbiechten?

Je bent vreemdgegaan en je voelt je schuldig. Overweeg je om alles op te biechten? Houd dan rekening met het onderstaand advies van SEP voordat je dit doet. Het opbiechten is een grote stap die je relatie kapot kan maken en kan leiden tot een scheiding. De vraag die je jezelf stelt, is of je dit risico wilt lopen.

Hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden

Na lang wikken en wegen, weet je het zeker. Het gaat niet langer meer en je wilt scheiden. Hoe vertel je het aan je partner? Wat is de beste manier om zoín pijnlijke boodschap over te brengen?

Scheidingsstappenplan

Bij een scheiding komt er veel op je af. Wat moet je eigenlijk allemaal regelen en waar moet je beginnen?

Een huwelijks-S.O.S

Mistige onderlinge communicatie kan ontevredenheid in een relatie extra benevelen. Geen wonder dat veel mensen een scheidingsverzoek niet zien aankomen. Wat zijn de 7 voortekenen van een huwelijk dat op ramkoers ligt?

Handige checklists voor bij je scheiding

Door je scheiding gestructureerd aan te pakken, kun je geld besparen. SEP heeft hieronder handige checklists voor jou opgesteld die je kunt downloaden. Ook vind je hier voorbeelden van hoe je een omgangsregeling en een CV kunt opstellen.

De prioriteiten bij een scheiding

Emotioneel gezien is een scheiding al lastig genoeg. Maar tussen alle emoties door moeten er ook heel veel praktische zaken geregeld worden.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.