Scheiden en FinanciŽn

Een scheiding betekent altijd een verandering in je inkomen. Maar ook belastingtechnisch verandert er nogal wat. En wat als je geen werk hebt? Hoe en wat, dat lees je hier.

De fiscale gevolgen van een scheiding

Na je scheiding ben je, ook fiscaal gezien, voor de belastingdienst geen partner meer van je ex. Voor je belastingaangifte, waaronder je aftrekposten en heffingskortingen, heeft dit nogal wat gevolgen.

Alimentatie en de belasting

Na je scheiding ben je, ook fiscaal gezien, voor de belastingdienst geen partner meer van je ex.

De fiscale gevolgen van een eigen bedrijf

Na je scheiding ben je, ook fiscaal gezien, voor de belastingdienst geen partner meer van je ex. Een eigen zaak heeft voor je boedelscheiding en belastingaangifte nogal wat gevolgen.

Huurtoeslag voor een huurwoning

Als je gaat scheiden, heeft dit ook gevolgen voor je woonplek. Misschien wil jij in het huurhuis blijven wonen, maar is het eigenlijk te duur voor je.

FinanciŽle regelingen koophuis

Als je samen een koophuis hebt, zul je moeten besluiten ůf iemand van jullie in het huis blijft wonen en zo ja, wie?

Inkomsten zonder baan

Als je partner kostwinner was van jullie gezin, dan kan het gebeuren dat je na je scheiding zonder inkomen zit.

Toeslagen voor lagere inkomens

Naast uitkeringen, bestaan er verschillende regelingen en financiŽle voorzieningen voor mensen met een laag inkomen.

Je inkomen verhogen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je inkomen op te schroeven of je kosten te verlagen. SEP heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Scheiding en pensioenrecht

De verdeling van het ouderdomspensioen is wettelijk geregeld. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan, dus het is belangrijk om je erin te verdiepen ťn om het tijdig te regelen.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.