Neem symbolisch afscheid na je scheiding

Echtscheidingen brengen een hoop ellende met zich mee, vooral als het gaat om zaken als alimentatie en voogdij, om nog maar niet te spreken van het ingestorte zelfvertrouwen dat ermee kan samengaan. En ook financieel heeft het gevolgen. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) becijferde eind vorig jaar dat een kwart van de gescheiden mensen de eerste vijf jaar na de scheiding moeilijk rondkomt.

Het goede nieuws is dat er een beweging op gang komt van slachtoffers van een echtelijke breuk die geen zin hebben om te treuren om hun mislukte huwelijk. Zij grijpen hun scheiding aan als de afsluiting van een levensfase, en de verwelkoming van een nieuw, beter hoofdstuk.

In Amerika is het al heel normaal om een divorce party te geven: een feestje met vrienden en familie dat voor beide partners het begin van een nieuw stadium symboliseert. Er wordt even stilgestaan bij het ter ziele gegane huwelijk, waarna het nieuwe tijdperk wordt ingeluid.

Treur je (nog) om je echtscheiding, dan kan zo’n instelling je misschien helpen. Hieronder een aantal gadgets die je kunnen helpen bij een positievere kijk op een scheiding.

Klik hier voor de scheidingsgadgets.

Zoeken

Over SEP

SEP is de site over scheiden. Hier vind je informatie en diensten met betrekking tot je (eventuele) scheiding en de periode erna. Met SEP kom je tot een geslaagde gezinsreorganisatie zodat je je leven weer snel op de rit hebt.

SEP en auteurs verklaren dat deze uitgave op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld. SEP en auteurs kunnen op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. SEP en auteurs aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bedoelde informatie.